torstai 27. elokuuta 2009

On hienoa täyttää 30.Kyllä on hienoo olla paria viikkoa vaille 30 vee. Oikeesti. Siinä on niin paljon hyviä puolia verrattuna siihen, että olisi 20 vee. Tässä muutamia:

1. Ei mene tuntia siihen, että voi poistua ulko-ovesta näyttämättä puliakalta. On tota meikkaamista tullut reenattua sen verta kauan, että homma hoituu viidessä minuutissa.

2. Ja mitä sitten, vaikka muitten mielestä näyttäisin edelleen puliakalta, jos olen omasta mielestäni meikannut? Tässä iässä ei enää jaksa niin hirveästi kiinnostua sellaisesta, että kuinka paljon muita ressaa mun ulkonäköni.

3. Apua saa jos pyytää -mutta usein ei tarvii. Tähän ikään päästyä on tullut kaikenmoisia kokemuksia ja ongelmia eteen, että alkaa sujua tuo arkielämän kompurointi aika kivuttomasti -ilman että tarvii kainalokepiksi aina jotakuta. Toisaalta, avun pyytäminen ei enää tunnu heikkouden merkiltä, mitä se oli vielä kymmenen vuotta sitten itselleni.

4. Itseni julkisesti nolaaminen ei enää ole maailmanloppu. Mitä sitten, jos ratsastuksen alkeiskurssin haluaakin käydä tuplaten ja siellä on vaan alle kouluikäisiä kavereina?

5. Itsesuojeluvaisto on viimein löytynyt. Enää ei tulisi mieleenkään kiivetä kolmanteen kerrokseen paloportaita pitkin kun avaimet jäi kotiin. Myös viisaus on kasvanut ja vara-avain löytyy läheltä. Ilmeisesti tähän liittyy myös muistin heikkeneminen, mutta eipäs nyt juututa pikkuasioihin.

6. Käsilaukussa olevat diapamit ei kerro päihderiippuvuudesta vaan siitä, että viimeinkin myönsin itselleni, ettei mun lentopelkoni katoa mitä enemmän lennän vaan pahenee. Ja ajatuskin siitä, että joudun johonkin Hungarian Airlinesin Fokker-tyypin koneeseen saa kädet tärisemään ja hengen salpautumaan...

7. Ihan joka asiasta ei tarvitse stressata ja osaa jo hiukkasen erottaa metsän ja puut toisistaan. Jos kaupasta on loppunut vaaleanpunaiset hammasharjat niin otan tyynesti vierestä vaaleansinisen, eikä se saa yöuniani katoamaan.

8. Elämä ei kaikkien kaksikymppisen odotusteni vastaisesti loppunutkaan siihen, että koosta 34 siirtyminen kokoon 36 toteutui. Itseasiassa on mukavaa, kun vaatekaupoista löytää aina päällepantavaa, eikä aina tartte kuunnella että koko on valitettavasti päässyt loppumaan.

9. Myöskään siihen ei loppunut elämä, että paino siirtyi pysyvän oloisesti uudelle kymmenluvulle. Joskus läskittää, mutta onneksi vaan kerran kuukaudessa.

10. Seksistä SAA nauttia. Ei jaksa miettiä onko valot päällä vai ei, näyttääkö mun perse isolta tässä asennossa, tuntuukohan tää tosta hyvältä, mitäs jos mä teen näin. Sen kun vaan menee, go with the flow ja antaa palaa!

Mahtava ikä. Taidan olla kolmekymppinen seuraavat kymmenen vuotta. Toivottavasti nelikymppisenä saa listata uudet, vielä hienommat kymmenen kohtaa, mitkä on paremmin kuin kolmekymppisenä =).

1 kommentti:

  1. vittu kun täällä ei oo sellasta tykkää nappulaa.. koska tästä tekstistä mä todella tykkään. MÄKIN TAHDON OLLA KOLMEKYPÄNEN!! :)

    VastaaPoista