maanantai 20. kesäkuuta 2011

Lottovoitto syntyä Suomeen?

Ei ehkä tosiaan kannata lukea, jos satut kuulumaan jonkin tuen piiriin (asumis-, toimeentulotuki tms.), sillä seuraava saattaa loukata vaikken sitä tarkoitakaan. Tarkoitukseni on kritisoida tämän maan sosiaalipolitiikkaa, ei ketään lukijaa!!!

Nimittäin. Tämä uusi hallitusohjelma. Pistää harkitsemaan puolitosissaan sellaista vaihtoehtoa, että heittäydyn työttömäksi ja otan avieron. Nostan ensin liki vuoden liiton rahaa, josta jää käteen lähes yhtä paljon kun palkasta jos otetaan huomioon se, ettei tarvitse maksaa työmatkoihin kuluvia löpöjä. Jos olis lapset tarhassa niin sit vielä enempi jäis käteen, kun niitä ei tarvis viedä tarhaan eikä maksaa päivähoitomaksuja.
Vuoden jälkeen putoan työkkärin rahoille. Saan tietenkin elatusapua lapsista ja asumistukeakin siihen kämppään, jossa majailisin. Mahdollisesti myös toimeentulotukea, kuntalisää. Sairaan lapsen hoitotukea myös, onhan sillä astma. Ensi vuoden alusta hieroisin karvaisia käsiäni, koska saisin korotusta 100 euroa siihen työkkärirahaani. Ja voisin mä jotain baarikeikkaa heittää vähäsen, koska asumistuen tienaamisvaraa nostetaan inasen.

Ei mun ainakaan näin kannata jatkaa, eikä kenenkään muunkaan perusduunarin. Meiltä napsitaan asuntolainan korkovähennys pikkuhiljaa, loomastaan ensteks semmonen iso siivu, että tulee aikeet kerralla selväks ja sitten vähän kerrallaan niin kauan kun on mitä ottaa. Suurella haloolla markkinoitu kotitalousvähennyskin kuopataan pikkuhiljaa varmasti kokonaan, eiköhän tämä nyt tuleva vähennysoikeuden pienennys ole vasta alkusoittoa. Jos olet sattumalta saanut vaikka mummosi asunnon perinnöksi niin hippihaihee kun toi pääomaverotus nousee vaikka mitään et siitä yksiösi vuokraamisesta oikeasti voita.

Niin että onko tässä yhteiskunnassa vikaa? En mä sitä, kyllä toki on paljon niitä, joille tämä tuleva muutos on oikeasti iso apu, mutta tiedän myös monia sellaisia, jotka vaan ei halua töihin koska se ei jumalavita kannata! Kerran vertailtiin työttömänä olevan yyhoo-kaverini kanssa kuukauden nettotuloja ja ei paljon naurattanut kun todettiin, että meikälle jää reippaasti päälle toistasataa kuussa vähemmän käteen. Lastenhoitokulut, työmatkat (huom! verovähennyksen jälkeen!!), kokonaan itsemaksettava vuokra jne... Kyllä katkeroitti, ihan suoraan voin myöntää. Ja alkoi ketuttaa kaikki loisijat, jotka ei jumalauta edes viitsi yrittää tehdä jotain leipänsä eteen. Ollaan niin perkeleen syrjäytyneitä, masentuneita, ahdistuneita ja aadeehoodee-lasten yyhoo-äitejä, ettei vaan jaksa enää töihin mennä. Kunta maksaa kauppareissut taksiseteleillä, siivoojan kotiin että voi olla rauhassa masentunut.

Mitä mahtaa oppia tuleva sukupolvi?? Ainakin sen, ettei työnteko kannata! Alan olla sitä mieltä, että monet masentuneet työkyvyttömät on vaan laiskoja, kasvaneet sohvaan kiinni ja jos menisivät töihin niin se masennuskin katoaisi rutiinien ja tarpeellisuudentunteen kasvaessa. Ja kyllä MENISIVÄT töihin, sillä kyllä tässä maassa töitä ON!!! On toki eri asia, mitä kannattaa tehdä, koska ne tuet maksaa enempi ja mikä parasta -sinne sohvalle! Oravanpyörä onkin sitten valmis. Ja kukapa sitä nyt hautausmaata perkaisi, myisi puhelimitse lehtiä, keräisi roskia. Ei kukaan, ei tietenkään.

Tiedän, että on varmaan raakaa tekstiä, mutta ei tää nyt voi tällei jatkua tässä maassa. Persujenhan piti olla se autuaaksi tekevä ihme, mutta mitä tapahtuikaan? Mentiin persus edellä puuhun... Miksi mua ei yllätä???

Ja joo, tiedän. Ei kenenkään ole pakko täällä asua. Voitte olla kohtalaisen varmoja, että kun mukelot saadaan lentämään pesästä niin minä lennän muille maille. Tai sitten en, koska mulla ei ole eläkeikää ja vapaaehtoinen eläkevakuutuskin on mennyt verollepantavaksi. Laulun kirjoittaja ei tainnut ihan tätä tarkoittaa lausahtaessaan että on lottovoitto syntyä Suomeen.

Ja siis korostan, etten kritisoi oikeasti apua tarvitsevia vaan niitä, jotka käyttää väärin sitä apua ja käytöksellään vaikeuttaa oikeasti apua tarvitsevien asemaa. Ja meidän, "keskituloisten" elämää, jotka oikeasti eletään köyhyysrajalla kaikkien maksujen, verohuojennusten poistojen ja verokorotusten jälkeen. Kyllä se puolitoista - kaks tonnia käteen kuussa hupenee kummasti, ja saa miettiä millä elää ja mitä syö kun makselee vuokran/lainanlyhennyksen, sähkön, lasten hoitomaksut, auton vakuutukset ja työmatkat ihan vaan omasta pussista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti