keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Hyviä uutisia päivä toisensa jälkeen!


Kohta alkaa pelottaa jo, kun on tottunut siihen, että ei makiaa mahan täydeltä. Että kohta rysäytetään taas maan pinnalle oikein huolella. Mutta nyt aion nauttia saamistani loistavista uutisista ihan täydestä sydämestäni!

Loistojuttu nro 1:
Viime viikolla hiukan hirvitti, koska torstaina olisi ollut taloushallinnon perusteet -kurssin lopputentti. Minähän en tietenkään ollut koko kurssiin jaksanut panostaa yhtään, koska luotin niin siihen, että saan sen hyväksiluettua. Laitoin hakupaperit joulukuun alussa, mutta torstaihin mennessä en ollut saanut vielä vastausta. Otin riskin ja klikkailin itseni pois kyseisestä kurssitoteutuksesta. Yksi syy tähän riskinottoon oli se, että torstaina kutsui tenttiä huomattavasti kovempaa Alivuokralainen Tampereen Teatterissa... =O Maanantaina laitoin sit opolle kyselyä tuosta hyväksiluvusta, niin sain paluuviestin, että homma ok ja kurssi on merkitty korvatuksi. KIITOOOS ihana koulutusohjelmajohtaja joka et ole vielä yhtäkään hyväksilukuhakemustani hylännyt. Lav juuu Mikko! =D Saan siis sanoa hyvällä omallatunnolla bai bai tollekin taloushallinnon kurssille, vaikka hiukan omatuntoa kyllä verottaa se tosiasia, etten oikeesti tajua mitään rahoitusasioista enkä palkkalaskennasta...


Loistojuttu nro 2:
Samaisena päivänä elikkäs maanantaina saatiin pää- ja sivuainevalinnat. Olin kevyesti sanottuna vittuuntunut ryhmämme valintoihin. Piti siis valita seuraavista kuudesta neljä toteutusta siten, että saa 60 opintopistettä kasaan:
Markkinointi:
Asiakas- ja tuotejohtaminen (15 op)
Markkinoinnin tutkiminen ja johtaminen (15 op)
Kokonaisviestinnän suunnittelu (15 op)
Laskentatoimi:
Kirjanpito ja yritysverotus (15 op)
Johdon laskentatoimi (15 op)
Rahoitus (15 op)

Olin tosi harmissani, että on pakko valkata joku tosta laskentatoimen osiosta, joka ei kiinnosta sitten pätkän vertaa. Mutta sit kekkasin että apropoo. Viimevuotisilla tradeopiskelijoilla on valittavana mainonnan suunnittelu- ja toteutus -kokonaisuus kooltaan 15 op. Kysäisin sitten opolta että enks mä millään sais ottaa sitä noiden kolmen muun markkinoinnin toteutuksen lisäksi niin saisin kasaan 60 op pelkistä markkinoinnin opinnoista. Ja perskules. Sain luvan, jos aloitan 08-ryhmän kans kyseiset opinnot heti nyt keväällä. No tokihan mä aloitan. JEEE! Ei siis paskaa talousmatikkaa mulle yhtään enää! Awesome, dudes!


Loistojuttu nro 3:
Eilen soitti frau doktor tulta sairaalanmäeltä koskien joulun alla löytynyttä kummallista juttua vasemmasta rinnasta. (Ei, en tarkoita nänniä, sen löysin jo pari vuotta sitten). Kävin tissinlitystyksessä ja neulaseulassa tässä alkuvuonna sen kummempia mietiskelemättä koko asiaa. Lopputulos on semmoinen, että kyseessä on varhaisvaiheen duktaalinen karsinooma in situ ja luokitukseltaan T1N0. Suomeksi puhuttuna ja pelkistettynä tiehyessä paikallisesti esiintyvä kasvain, joka ei vaadi muita toimenpiteitä kuin seurannan vuoden välein. Tosin käyn jo puolen vuoden päästä ekassa. Syöpäsolut, jos niistä nyt edes voidaan puhua tässä tapauksessa, ei ole levinneet minnekään muualle. Frau Doktor meinasi, että kattellaan, ei lähetä ronkkimaan, ettei se riehaannu leviämään. Tehään sitten jotain jos alkaa oireilla tai levitä. Jos käy ihan kympin säkä niin se pysyy tommosena hamaan hautaan asti eikä aiheuta minkäänlaista mieliharmia (eikä sitä ennen aikaista hautaakaan). Jos se nyt jotenkin alkaa pitää pileitä mun tississä niin sitten aletaan vetämään solunsalpaajia ja mennään sädetykseen. Joten WOHOO!Loistojuttu nro 4:
Olen aiemminkin leuhkinut täällä, kuinka innoissani olin luovan kirjoittamisen kurssista ja siitä saamastani palautteesta. Sain tekstit valmiiksi, viimeistelin portfolion ja palautin sen viime viikolla. Tänään tuli arvioinnit. Hitto, meinasin alkaa porata kun kuin sitä. Tässä arviointi:

Portfolion palautus K5: Wau! Tekstisi paljastavat, että pidät kirjoittamisesta. Olet saanut urakkasi hienosti päätökseen, ja portfoliossasi on mukavan erityylisiä tarinoita. Kerronta on sujuvaa ja joukossa on uskomattoman mainioita oivalluksia.

Jutuissasi on omaperäisiä ratkaisuja, ja ne ovat tyyliltään toimivia. Yksityiskohdat ovat herkullisia¸ ja osaat välittää intensiivistä tunnelmaa. Myös huumori pilkistelee sopivasti. Esim. Alliin ja Pekkaan olet virittänyt valtavirrasta täysin poikkeavan näkökulman. Samoin Mitä jää -jutussa viimeisen työpäivän ajatukset on kekseliäs valinta. Muutkin pakolliset tehtävät ovat jalostuneet erinomaisesti.

Toki teksteissä on pieniä tasoeroja, mutta vain pieniä. Olet oivaltanut myös kuvien ja värien merkityksen. Käytit palautteen hienosti hyväksesi. Kaikki juttusi ovat kiinnostavia, ja joihinkin jää jopa koukkuun: on pakko ahmia eteenpäin, kun kerran on aloittanut. Näin kävi muun muassa Luonnonluomassa ja Varoituksessa.

Luovuutta ja kirjoitustaitoja voi aina kehittää. On hienoa, että olet löytänyt kirjoittamisen ilon. Toivottavasti kipinä säilyy! Olet arvosanasi ansainnut. Se on K5. Arvosana siirtyy kotikouluusi pienellä viiveellä. Käyttäisin mieluusti tekstejäsi opetusmateriaalina, jos annat siihen luvan.

Kauniita pakkaspäiviä

Kati


How f...n cool is that???? Mitäpä luulette, annoinko opelle ilomielin ja riemusta kirkuen luvan käyttää mun tekstejä vaikka vessapaperina, jos se niin haluaa???

Riemumielellä riekkuen, koko maailmaa syleilevä
Tiia

1 kommentti:

  1. peukut ihan jokaiselle kohdalle mikä sua ilostuttaa :) iloitsen täällä sun kanssa! ja hei, mä haluan lukea ne sun tekstit kun niitä kerta noin kehutaan! ;)

    VastaaPoista