torstai 27. tammikuuta 2011

Laiskuus vaivaa

En ole sitten edellisen avautumisen jälkeen näköjään jaksanut tätäkään päivittää, oho... No ei tässä mitään ole tapahtunutkaan kyllä. =)

Jos niistä lomakuulumisista kertoilis jotakin. Kuvia ei vieläkään ole kun ne on Jampan puhelimessa ja jotenkin hirveeeen vaikee siirtää koneelle... =D

No juu. Siis olimme Inglesissä, tuolla Kanarian armoitetulla suurella saarella. Eipä ollut isot odotukset, kun tiedettiin, että kunnon turistihelvettihän siellä odottaa. Pääasia oli vaan saada vähäsen valohoitoa ja lämpöä. Ja siinä onnistuttiin, which is great. Mä jopa rusketuin, yleensä saan olla vaikka kuinka ja kauan auringossa ennenkuin mun hidas hämäläinen nahkani päättää palaako se vai ruskettuuko se. Ekat kolme päivää me käveltiin. Ei pitäisi yllättää niitä, ketkä meidät tuntee. Ollaan ihan ihme kävelijöitä. Lähetään vaan liikkeelle ja sit tyyliin "Mitäs tuolla on...?" "Mennääs kattoon vähän tonnekin". Ja ennenkun huomataankaan, ollaan aivan sairaan kaukana hotellista. Semmonen viitisenkymmentä kilsaa tuli talsittua kolmessa päivässä... =D

Eka päivänä talsittiin Maspalomasiin kattoon kavereita, jotka lomaili siellä. Sieltä sitten mutkien kautta takasin. Toka päivä vaellettiin sitten Bahia Feliziin. Kolmospäivänä oli koivet jo aivan kipeinä siitä talsimisesta, että piti vaan rauhassa kävellä vähän kattoo rantaa ja dyynejä. Jea rait. Vissiin semmonen viis tuntia käveltiin ja kyllä niitä kilsojakin kertyi... Puhumattakaan kävelemisen raskaudesta, kun siellä lentohiekassa koittaa rämpiä... HUH!

Sitten vuokrattiin pirssi alle ja lähettiin vähän ajeleen. Ajettiin Puerto Ricoon ja siitä sitten rantaa pitkin etiäppäin vuorille. Mulle iski joku ihme mahatauti siellä vuoristotiellä ja Jamppa sai sitten parkkeerata keskelle kapeaa polkua että rouva pääsi vatsantyhjennykselle. Älkää vaan kysykö, mitä on vuoriston ja Las Palmasin välissä, en pysty meinaan kertoon. Nuokuin ja podin koko matkan sinne Palmasiin... Bahia Felizissä olo oli jo ihan kohtalainen ja käytiin vähän kattelemassa onko siellä paikat muuttuneet kahdeksassa vuodessa. Eipä juuri!

Onneks olo helpottui seuraavaks päiväks ja päätettiin lähtee ajelemaan keskelle saarta, kun kerran ympäri jo ajettiin. Ajeltiin semmosta siksakkia, että varmana nähtiin kaikki, mitä Gran Canarian keskellä vaan on =). Käytiin luolakylää kattelemassa. Siellä ihmiset on rakentaneet asuntonsa vuoren sisälle, luoliin. Aika erikoinen paikka! Ajeltiin sitten Terorin kylään syöpöttelemään ja sitä kokemusta ei kyllä voi kehua... Raakaa kanaa ja silleen... Ihme ettei olla tämän sairaampia =D

Autonvuokraus olis riittänyt kahdeksi päiväksi, koska kolmas autopäivä meni vähän käsille. Ei vaan enää ollut mestoja, minne ajella! Ajettiin kahtena ekana päivänä nelisen sataa kilsaa ja siinä se saari sit oikeestaan olikin. Niinpä kolmas päivä me vaan kruisailtiin pitkin ja poikin rantaseutuja. Kivaa oli kyllä sekin ja ihan hienoja mestoja.

Nyt voi sanoo hyvällä omalla tunnolla, että se saari on nyt nähty eikä ole oikeastaan tarvetta mennä takaisin. Niitä kännituristeja oli kyllä ihan kaikenmaalaisia, mutta niitä enemmän rasitti se, että saari on niin "päälle liimattu". Siellä ei ole mitään autenttista nähtävää, vaan kaikki on rakennettu turisteja silmällä pitäen. Kyllähän siellä varmaan muksujen kanssa ihan mukavaa on, mutta kun me ei olla mitään rannalla makaajia tai altailla lutraajia niin meille siellä oli vähän köyhä toi tarjonta. Tällä reissullakaan mä en edes kastellut varpaitani hotellin uima-altaassa enkä käynyt meressäkään kuin hiukan kävelemässä ihan rantavedessä. Ja kun ei kuitenkaan jakseta klubbaillakaan. (Okei, käytiin me Club Pachassa kattomassa kuinka porhot venäläiset vetää sampanjaa mutta ei siellä ollut yhtään niin hyvä meininki kuin Palma Novassa Mallorcalla.)

Eli meitä tuskin vastaisuudessa tullaan Inglesissä näkemään, eiköhän me pysytellä siellä Mallorcalla. Taikka sitten appivanhempien kiusana Kyproksella. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti