torstai 16. huhtikuuta 2009

Remppamietintöjä välillä

On eroja remonttireiskoilla ja remonttireiskoilla. Meillä on onneks ne jotka kuuluu siihen parempaan kastiin. Valmista tulee ja toivottomuus aikataulujen kusemisesta alkaa viimein hellittää. Vielä en kyllä nuolaise kun en halua tipahtaa!

Kylppäriremppa siis alkoi n. kuukausi takaperin ja pienenpieni muutostyö onkin paisunut tässä välillä kuin pullataikina.. Alunperin meidän piti vain muuttaa järjestystä kylpyhuoneessa siten, että siitä saataisiin toimiva. Alunperin meillä oli kaksi suihkua, joiden vieressä oli pesutorni. Toisella seinällä oli pesuallas (pienenpienenpieni) sekä pönttö. Yhdellä seinällä saunan ovi ja toisella ovi eteiseen. Aina kun meillä käytiin suihkussa, niin koko kylppäri oli veden vallassa ja vitutti jos piti mennä pyykkejä laittaa tai jotain niin aina oli sukat märkänä.

Itse ei oikein keksitty ratkaisua, joten päätin piruuttani kokeilla kepillä jäätä ja kysellä apua Muuttohaukantie-ohjelmasta, joka haki uusia kohteita. Meidät sitten valittiin (tokihan kylpyläpäällikön kylpyhuoneremontti kaikkia kiinnostaa!) ja suunnittelu alkoi. Mahtava Leena Carelse tuli meille ja heitti ilmaan ehdotuksen, josko sauna voitais purkaa pois ja siirtää sen tilalle kodinhoitohuone. Ei kauaa mietitty, kun ei olla kovia saunojia ja ystäväni Ulla tahtoi luopua iskemättömästä poreammeesta. Sauna = poreamme!

Leena alkoi suunnitella meille uutta hienoa kylppäriä, jossa olisi siis kodinhoitohuone toisella puolella. Kylppäripuolelle tulisi se amme, yksi suihku ja pesuallas ja sinne kodinhoitopuolelle tulisi sitten hiukan laatikostoja sekä sitten ne meidän pesukoneet. Teemaksi valittiin hiukkasen afrikkahenkisyyttä, johtuen meidän kummankin ihastuksesta afrikkalaisiin esineisiin ja väreihin.

Tässä kylppärimme laattaa ja iki-ihana pesuallas:






Altaan tilasin Känädästä ja vaikka puhelimessa lupasivatkin, että ehtii ajoissa, niin pelottaa aika hirmusti ettei se ehdikään... Ja loppukuvissa tuota meidän kylppärin kruunua ei sitten näykään!!

No eniveis. Remppa aloitettiin. Heti tuli mutkia matkaan. Jouduttiin repimään kaikki kipsilevyt väliseinistä huitin hittoon, koska ne eivät enää kestäneet uutta laattakerrosta.
Tässä riivittiin vanhoja laattoja seinistä irti. Kunnon slummi!



Siinä sitten selvis myös semmoinen, että pesukoneen poistoputki oli edellisessä rempassa vedetty päin helvettiä. Se meni ulkoseinän sisällä ja suoraan vessanpönttöön ilman mitään vesilukkoja. Siinä oiskin oltu ihmeissämme, jos putki olis jäätynyt tai kone olisi vetänyt paskavedet pöntöstä pyykkivedeksi... Ja ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi tuli pesukoneen paikan vaihtaminen, lattian aukipiikkaus, putkien ja viemäröinnin uudelleen veto sekä lattian uudelleen valaminen. Oh, I love it!!! Mani mani mani... Tähän sitten menikin rahaa saman verran kun alkuperäinen remonttibudjetti... No ainakin melkein. Tästä saatan avautua myös myöhemmin, sillä en ihan purematta niele isännöitsijän vastuuttomuutta edellisen rempan valvonnassa!
Tässä uudet putket menossa alle lattian:


Siinä sitten tulikin pieni tenkkapoo että mistä työmiehet. Alunperin Jampan iskän kautta piti setien tulla, mutta päätettiin sitten ottaa sama firma joka äärimmäisen hienosti ja nopeasti (ja kohtuullisen edukkaasti) hoiti tuon putkihässäkän. Taitoneliölle kaikki kiitos todella hyvästä työstä!! (oltiin varauduttu raahaamaan piikkausjätettä peräkärrytolkulla kylppäristä, niin vielä mitä! Sedät oli itte raahanneet jätteensä mukanaan ja vissiin hammasharjalla lakaisseet vielä eteisenkin...) Nyt meillä sitten touhuaa timpuri ja sähkäri ja valmista tulee. Eilen timpuri vaan kävi kattomassa ja oho, meillä onkin jo uusi oven paikka sekä koolauksia seinissä!
Nyt näyttää oviaukko tältä:


Ja kylppäri tältä:


Mietinnät jatkuu myöhemmin. Saatan kertoa teille elämäni hienoimmasta musikaalikokemuksesta eilen Tampereen Työväen Teatterissa, Vuonna ´85. Oon vieläkin ihan fiiliksissä siitä!!! Mahtava puvustus ja upea lavastus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti