sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Junttiudesta

Työviikonloppu on onnellisesti ohi ja täytyy myöntää että se meni ihan mainiosti vaikka jouduin olemaan töissä sen ei-niin-ihanan ihmisen kanssa. SAATTAA olla että ensivaikutelma oli väärä ja kyseessä oli jonkinasteinen nokkimisjärjestyksen selventäminen siinä mulle ilkeilyssä. Tai sitten siinä, että sanoin takaisin tiukkaan sävyyn ja olen nyt ottanut sellaisen asenteen, että mun ei ole pakko olla töissä ja jos mun tyyli tehdä töitä ei miellytä, niin omahan on häpeensä. Asenteen muutos helpotti omaa työahdistusta ja työn tekoa ja nyt kaikki meni mukavasti. Saa nähdä kauanko tätä kestää... ?

Mutta siitä junttiudesta. Eilen meillä oli asiakkaana kaksi transvestiittia. Tai en mä tiedä onko tuo oikea sana, koska enemmänkin ne oli vain miehiä, joilla oli naisten vaatteet, mutta eivät niin kauhean naisellisia muuten (puhuivat normiäänellään eikä ollut leikattuja tms). Mukavia ja hauskan oloisia tyyppejä, sen vähän mitä ehdin heidän kanssa jutella. Pian heidän seuraan liittyi homopariskunta ja asiallinen, fiksu heteromies vaimoineen. Jossain vaiheessa toinen "naisista" naurahti mulle tilatessaan että "ei taida meikäläisiä paljon täällä näkyvän".

Junttikaupunkimmehan toki osoitti taas vastenmielisyytensä ja kapeakatseisuutensa. Heitä tuijoteltiin, heille huudeltiin ja heille mentiin esittämään mitä typerämpiä kysymyksiä. Oikein olin ylpeä meidän "sivistyneistä" asiakkaista, jotka juovat pikkurilli pystyssä ja kovat kaulassa talon viinejään. Pahin oli kuitenkin semmoinen 5-kymppinen, paikallisen jääkiekkoseuran kannattajaukko. Se oikein lietsoi itsessään vihaa ja rasismia, kovaan ääneen voivotteli kuinka "tuommoisten vuoksi isät on taistelleet tämän maan vapaaksi" ja "mitä helvettiä tuommosten päässä liikkuu" ja parin hengenheimolaisensa kanssa taivastelivat näitä "friikkejä". Pariin kertaan sanoin, että herrojen ei ole pakko katsoa jos ei luonne kestä, että toiseen baariin voivat kyllä mennä. Heidän mielestään nämä hyvin käyttäytyvät "naiset" olis pitänyt heittää ulos, ei tietenkään heitä, normaaleja, kunnon miehiä. Voi ristus. Lopputuloksen arvaa kaikki. Tämä tosimies kävi toisen "naisen" raiveliin kiinni ja ihmetteli kauheasti kuinka hänet sitten heitettiin pihalle.

Tapahtuman jälkeen juttelin näiden "naisten" kanssa ja pahoittelin kauheasti tätä metsäkylää, jossa eilen vasta keksittiin tuli ja pyörä on suunnittelun asteella. Onneksi he oli selvästi tottuneet tollaiseen idiotismiin ja nauroivat vaan. Kiittivät vielä hyvästä palvelusta ennenkuin poistuivat.

Että hei haloo. Toivottavasti tää Hämeenlinnakin joskus pääsis 2000-luvulle ja tollaiset kiakkofanit hautautuis vaikka tulivuorenpurkauksen alle. MUR!

1 kommentti:

  1. Ohhoh! Pitkästä aikaa aloin kahlaamaan sun blogia läpi ja ei voi kuin todeta että tässä jutussa kyllä tiivistyy mun mielikuva Hämeenlinnasta! Olipa paska tilanne. Mutta varmasti ovat tosiaan tottuneet tommoseen vammailuun =( Mikä on kylläki ihan perseestä. Miksi ihmisen pitää tottua vittuiluun jos pukeutuu eri tavalla ku muut.. Voi elämä!

    -Minna-

    VastaaPoista