tiistai 5. toukokuuta 2009

Väsynyttä meininkiä

Voi ristus mua väsyttäää. Viime yönä meni aamuyöhön että saatiin petsattua kylppärin seinät ja aamulla seiskalta pukkas Taitoneliö ja Kotiputki meille. Kumman äkkiä sinne kylppäriin saatiin tasoa ja lavuaaria ja hanaa... Ammekin on paikallaan, tosin ei asennettu kii vielä, kun yks putki oli poikki. Kuvausryhmä panikoi hetken mutta rauhoituttuaan alettiin sit kuvata niin ettei täysin vaiheessa oleva khh näy missään kuvissa. Itse asiassa käyttövalmiiksi feikattu kylpyhuone näyttää hemmetin hyvältä, toivottavasti se kanssa on perjantaina myös oikeesti käyttövalmis niinkuin T.N. ohjaajan uhkausten jälkeen lupasi.

Tulin töihin yhdeltä ja sain viimein mun korruptioliittymän auki. Nyt sitten kavereilla on ihmettelemistä kun soittelen 075-alkuisesta numerosta. Mutta ÄLKÄÄ SOITTAKO/TXTATKO SIIHEN NUMEROON VAAN IHAN SIIHEN MUN VANHAAN VAAN NIINKUN ENNENKIN!!!! Se on meinaan pirun kallista jos siihen soitatte.

Täällä pyörin sitten kasiin asti. On todella voimaton ja neuvoton olo, ahdistaa kuinka helvetisti toi remppa tuleekaan oikein maksamaan ja kaikkee semmosta kivaa. Jotenkin on hyvä olla täällä töissä, ei tarvi hetkeen miettiä noita kylpyhuoneasioita ainakaan. Alkaa oikeesti olla sillä rajalla, että ihmetyttää mitä pään sisällä tapahtuu jos tulee vielä yksikin vastoinkäyminen. Tällä hetkellä tuntuu siltä ettei tää remppa muuta ole ollutkaan. Tässä vielä listattuna vastoinkäymiset top-10, nousevassa vitutusjärjestyksessä:

10. Vanhojen kipsilevyjen alas repiminen. Oletus oli, että oltais selvitty laattojen repimisellä.

9. Vaikeus saada remonttimiehiä, jonka takia aikataulut alkoi kusta pahasti. Jampan iskän terveysongelmien yms vuoksi sen firma ei voinutkaan tehdä remonttia.

8. Vaikeus saada sähkömiestä. Tuttu sähkäri ei lupauksestaan huolimatta tullutkaan tekemään hommaansa.

7. Putkien uudelleen veto ja lattian aukipiikkaus. Edellistä edeltävän asukkaan päin helvettiä tehty putkihomma pisti meidät repimään lattian, lattialämmityksen ja viemäröinnin sekä putket ylös ja tekemään kaiken uusiksi.

6. Budjetin kuseminen aivan helvetin pahasti. Budjetti meni yli 2/3.

5. Pesualtaan jumittaminen Meksikossa. Ihan hitosti turhia sydämentykytyksiä ja kauheella kiireellä uuden pesualtaan tilaaminen.

4. Hanat. Eipä saa Suomessa "mitä tahansa" hanoja laittaa. Ja täällä pirun peräkylässä ei ole juuri muita kuin tylsiä ja rumia kromihanoja ja nekin vähät messinkiset maksaa aivan ryöstöhintoja. Omien hanojen hintaa en vielä edes tiedä enkä uskalla arvata. Olisin päässyt niin paljon helpommalla ja halvemmalla jos olisin saanut tilata hanat samasta paikasta kuin altaankin.

3. Petsin seikkailut Uudellamaalla a.ka matkahuollon munaukset. Petsi lähetetään Porvooseen, josta se lähetetään Hesaan josta uudelleen Porvooseen. Meille se ei saapunut ikinä. Kauheella kiireellä uuden petsin haku K-raudasta, josta myivät meille ihan väärää ainetta joka pitää vielä lakata erikseen...

2. Putkienvedosta johtuva mittavirhe ja khh:n kalusteihin tilattiin väärän syvyinen taso. Suunnittelija ei tiennyt, ettei putkia saa vetää alle 12 cm korkeuteen lattiasta ja kaappien taakse täytyy jättää nyt putkille tilansa. Tästä seurauksena kalusteiden pintataso on liian kapea.

1. Rakennusfirma. Firma antoi lattianteon myötä todella erilaisen kuvan työmoraalistaan ja työn jäljestä sekä katteettomia lupauksia urakan valmistumisesta ajallaan. Nyt tuloksena on hirvee kiire, reklamointi laatoitustyön jäljestä parissa kohdassa ja epäilemättä järkyttävän kokoinen lasku.

Petsausurakkaa klo 02.30:

3 kommenttia:

 1. kuulostaa kyllä niin ressaavalta ja vittumaiselta koko urakka, että toivottavasti valmistuttuaan on ollut kaikkien ärräpäiden ja valvottujen öiden arvoinen!

  sitten vedetään kyllä sellaset koomat, että morjes ja pulikoidaan ammeessa aammuun asti! :D

  toivottavasti muuten mexikossa reissanneella altaalla ei ole kuuluissaa possunuhaa?! :--OO

  VastaaPoista
 2. Saatteko te mistään mitään "korvauksia" noista kaikista mokista? Kuulostaa meinaan tosi tosi kurjalta!

  Ainakin noi edellisen asukkaan mokat! Eikös joku "maan kierto laki" vai mikä hemmetti se on mikä on voimassa 5v talon ostosta takaa et vanha omistaja on talosta 5 vuotta vastuussa?
  Ainakin talon kohdalla siis meille sanottiin niin.
  Kuulostas kyllä siltä et jotain vastuuta niiden edellisten pitäs ottaa?

  VastaaPoista
 3. Joo.. kyllä tässä vähän eteenpäin asioita on laitettu tosta putkihässäkästä ja reklamaatioo remppafirmalle... Ihan en purematta kaikkee niele kuitenkaan... =)

  VastaaPoista