keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kymppiäiti-päivä

Tänään on herätty jo 6.45, selvitty aamutoimista esiteinin kanssa ilman loppuperheen heräämistä, viskattu esiteini kouluun ja käytyä aamusumpilla Annilla. En raatsinut mennä kotiin suoraan koululta, ettei porukka heräis, joten Anni sai taas aamukahviseuraa. Kotona olin yhdeksältä ja Jamppa lähti töihin.
Me ruvettiin prinsessan(toistaiseksi vielä ei yhtään piru) kanssa leipomispuuhiin. Nyt on porkkanakakku uunissa, saa nähdä mitä siitä tulee. En ole koskaan ikinä leiponut sellasta ennen... En muutenkaan ole mikään jauhopeukalo, toi ruuanlaitto on enempi mun juttu ja suolaiset leivonnaiset. Onnistun peruspullistakin tekemään tappavia heittovälineitä ja kääretorttuun käärityt täytteet pursuilee pihalle. Täytekakku just ja just onnistuu jos ei tarvi itse tehdä pohjaa =). Niinpä meillä lähes poikkeuksetta tarjolla olevat leivonnaiset on kaupan pakastealtaan antimia =). Ruoka sen sijaan on pyhä asia. Pitkin hampain joudun myöntämään, että laiskuus (vai järki?) on saanut mut, paatuneen puolivalmistevihaajan, käyttämään valmiskastikkeita, keittoja ja muita elämää helpottavia juttuja. Omatunto soimaa, mutta kelloa kun katselee ruokaa laittaessa niin johan helpottaa! Ennen oli ihan pakko tehdä bearnaiset ja hollandaiset sun muut alusta loppuun itse, mutta nykyisin -en viitsi. Paitsi jos on aikaa enempi kuin se normaali vartti. Sitten kyllä väännän! Niinpä päätin tänään leikkiä Tiian Keittiössä-leikkiä ja väkertää lohesta ja valkoviinistä jotain herkkua =). Lopputulosraportti seuraa ehkä myöhemmin.Leikittiin eilen muutenkin kymppiperhettä. Jätettiin muksut kotiin (no, ei niin kymppiä mutta en ihan oikeesti jaksa niiden kanssa käydä kaupassa jos sieltä pitää ostaa muutakin kun leipää ja maitoa) ja suunnistettiin Viikottaiselle Saalistukselle Lidliin. (Me käydään kerran viikossa kunnolla kaupassa ja silloin sieltä hankitaan kaikki viikon tarvikkeet ja uuvahtaneet kuivakamppeet.) Se on kyllä taivahan tosi, että hintaero perussivaan on aika hemmetin suuri! Meillä meni 90 egee kauppaan ja siinä oli IHAN kaikki mitä nelihenkinen perhe lisättynä kahdella kissalla viikon aikana syö ja tarvii. Maidot, piimät, leivät, leikkeleet, juustot, ruokatarpeet, sampoot, hoitoaineet, pesuaineet, mausteet, pakasteet, kissanruoat, muutama bisse jne. Neljä muovikassillista! Ollaan kerran tehty vertaileva kauppareissu Valintalatoon kuitin kanssa ja todettiin, että jos Hitlerin valintaan menee satanen niin Valintaladossa menisi sataviiskymppiä. Ja siihen sisältyy henksualennus!!

Illalla Kymppiäiti paistoi lettuja kauhean kasan ja nelosen loppuperhe jätti yli puolet syömättä!! WTF?? Aina ne valittaa, kuinka mä teen liian pienen lättytaikinan ja ne loppuu kesken. Sitten kun otat neuvosta vaarin ja tuplaat taikinan niin lopputulos on +-0. Turhaan tuplasin. Saamari.

Illalla kävin piruuttani kurkkimassa koulun sivuilla. Meinasin lentää ahterilleni. Mun markkinoinnin perusteet-kurssi oli arvioitu jo (hikarina tein kaikki tehtävät välittömästi vaikka palautusaikaa olis ollut toukokuun loppuun) ja tadadaa: SAIN VITOSEN!!! Jo toinen täyspotti koulussaoloni aikana. Oon niin iloinen. =D =D Laskin myös kaikki tänä vuonna kertyvät opintopisteet ja lopputulos oli 121 op. Tavoite oli 67. Tuplasin lättytaikinan lisäksi senkin. Jäljellä olisi siis alle 90 op. JOS jaksan pitää tämän tahdin yllä, niin ensi vuonna, tokalla siis, saisin kaikki oopeet suoritettua, voisin kesän ja syksyn tehdä opinnäytetyötä ja valmistua jouluksi 2011. On siinä ehkä liian isot tavoitteet mutta yrittää sopii. Ja jos se venyy kevääseen 2012 niin olen silti tyytyväinen. Koulun kokonaiskesto olisi sittenkin vasta 3 vuotta kun aikaa olisi 4,5 vuotta varattuna. Koulu menee siis oikein oikein oikein kivasti.

Nyt pitää mennä leikkimään My Little Poneilla. Tahdon olla semmoinen lila jolla on siivet ja jos en ole nopea niin prinsessa ehtii viedä sen ja sitten siitä tulee taas Piru. =)

Palataan porkkanakakun kera. =)

2 kommenttia:

 1. jees.
  minä käyn kuukausikaupassa. vuorokuukausin natsisivassa, säätösakareilla tai tyrkkyladossa. säästö on oikeesti ihan ällistyttävä.
  suomi-siwaa välttelen kaikin keinoin, se ON huomattavan kallis. lisäksi harrastan hyvällä menestyksellä punaisia lappuja.

  eilenkin ostin muuten natsisivasta hyvää saksalaista lageria 79 metrin sadasosaa per purkki. ihan laatukamaa, vaikkei karhulle tai stellalle pärjääkään.

  VastaaPoista
 2. Siihen kääntyi myös meidän iltakalja, natsivalinnan senttilaageriin. Ihan maukkaalta se maistui mukuloiden nukkuessa ja ukon kirotessa raveja. =)

  VastaaPoista