perjantai 26. maaliskuuta 2010

Maitohappoliskoyö

Enpä ole sellaista ennen kokenut, nyt koin. Ja ymmärsin kyllä pointin...
Eilen PITI olla vaan zumbatunti. Se "zumba" oli aika kaukana semmosesta oikeesta, fitness-zumbasta, jossa syke nousee ja hiki virtaa. Tuo oli enemmänkin semmosta kevyttä salsa/cha-cha/rumba-vaikutteista hetkumista. Hiki ei tullut ollenkaan ja syke ei tainnut ymmärtää nousta edes leposykettä kummemmaksi. Pettymys, jos yhdellä sanalla kuvataan. Noh. Lotta oli siis jo päivällä houkutellut että jäisin sen kans vielä bodypump-tunnille sen "zumban" jälkeen. Näin tein. Virhe.
En ole ennen moisella tunnilla ollut. Ideahan on siis se, että levypainoilla tehdään erilaisia liikesarjoja ja harjoitetaan joka lihasta. Otin tietty tankoon mahdollisimman pieniä painoja, max. 5 kiloo rautaa. Eka 20 min oli ihan jees ja mukavaa. Mukavuus loppui, kun alettiin tehdä rintalihassarjaa. Sillei, että ollaan selinmakuulla steppilaudan päällä ja tankoa nostellaan rinnan päällä eri variaatioin. Jumaleissön. Tein ne varmaan aivan päin helvettiä, koska silmissä alkoi sumentua jo muutaman vedon jälkeen. Hoksasin viimein, että kun painaa napaa sitä penkkiä vasten niin rintalihakset joutuu enempi töihin ja käsien olotila hiukan helpottaa. Siinä vaiheessa oli tosin jo myöhäistä. Sarja oli lopuillaan ja hyvä että sain itseni sieltä tangon alta pois. Huomautan vielä, että painoa tangossa oli vaan 5 kiloo ja meikä äheltää kuin isommankin lastin alla... Huh!
Tää oli kuitenkin vasta alkua. Vuoroon tuli hauikset. Morrrrjens... Olen kuvitellut, että mulla on hyvät käsivoimat. Virhe. Naurettavat viis kiloo ei meinanneet sitten millään nousta muutaman vetäisyn jälkeen. Jep. Ja sitten jalkareeniä. Semmosessa kummassa kyykkyasennossa käsipainojen (huom! 2 kg /kpl!!!) kanssa. Mun reidet huusi ihan täysiä hallelujaata. Ja mä olen sentään reenannut jalkoja aikanaan aika hemmetisti, pyöräillyt postivuosinani 12 km/päivä ja rampannut 22 kerrostalon raput ylösalas päivittäin pari vuotta. Tämän päälle tanssimista monta vuotta. Niin minne oi minne on niistä kertyneet lihasvoimat kadonneet???? Ei ne ainakaan mulla ole, kai ne on pölyttymässä sängyn alla nekin... =/

Niih. Lotta lupas että kipeenä olen parin päivän sisällä. Viime yö oli ihan kauheeta liskoshowta. Painajaisia, hiessä kylpemistä ja paniikkiheräämisiä. Aamulla luulin, että jalat on irronneet, koska ne ei halunneet nostaa mua sängystä ollenkaan. Olotila ei ole ainakaan helpottanut yhtään tässä aamupäivän kuluessa. Lotta lupaili, että huomenna vasta kipee oonkin. Ihanaa. Tänään raahaudun vaikka väkisin combatiin, toivon hartaasti että se helpottaisi tota lihaskramppailua ja avaisi vähän jumiutuneita niskoja kanssa. Kärsin sit huomenna töissä ja seuraava jumppa on vasta tiistaiaamuna, jolloin otan revanssin tosta pumpista =).

Anteeksi, että tää postaaminen on mennyt tämmöseksi jumpparaportoinniksi. Se on tätä alkuinnostusta ja voin aika hyvällä prosentilla luvata, että se lauhtuu pian ja alkaa taas normi meininki. Höystettynä kitinällä siitä kun en saa aikaiseksi lähteä jumpalle... =D

Mahtavaa viikonloppua kaikille, minä tulen huomenna töihin.

1 kommentti: